Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Όσοι προτιμούν το βελονάκι από τις βελόνες, λένε ότι τους αρέσει η ελευθερία που τους παρέχει το πρώτο, καθώς στο βελονάκι έχεις συνήθως μόνο ένα πόντο στην βελόνα σου και άρα είναι πιο εύκολο να αλλάξεις κατεύθυνση. Αν είσαι τέτοιος τύπος και εσύ, μάθε περισσότερα για το Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο ή Freeform Crochet.

Το Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο δεν έχει μοτίβο, ούτε οδηγίες. Ξεκινάς να πλέκεις, κάποιες φορές χωρίς να έχεις κάποια ιδέα στο μυαλό σου για το τι θα φτιάξεις, και εκεί είναι το μαγικό κομμάτι του. Καθώς ελευθερώνεσαι από προσδοκίες, μπορείς να μπεις σε διαλογιστική κατάσταση και να πλέξεις ότι σε οδηγήσει το χέρι σου. Και δεν χρειάζεται να πλέξεις κάτι τεράστιο, μπορείς να πλέκεις μικρά κομμάτια (τα οποία ονομάζονται scrumbles) και όποτε έχεις όρεξη να τα ενώσεις και να φτιάξεις κάτι άλλο.

Αναρωτιέσαι τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα ελεύθερα κομματάκια που θα πλέξεις; Από μαξιλάρια, τσάντες, κοσμήματα μέχρι ρούχα και νυφικά, μια γρήγορη αναζήτηση σε pinterest και google θα σου δώσουν πολλές υπέροχες ιδέες!

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά από πού να ξεκινήσεις; Στο βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες και όποιες πλέξεις με βελονάκι ξέρεις. Οι σπείρες και τα λαχούρια είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις και μπορείς να προχωρήσεις με κοχύλια, λουλούδια και άλλες τρισδιάστατες πλέξεις όπως bullion ή φούσκες.

32 Σχόλια

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο